Skip to content

Ny årgangsstruktur i dansk håndbold

Kære spillere og forældre.

Vi er godt på vej imod afslutningen af denne sæson, og inden længe skal spillerne deltage i de afsluttende kampe og stævner. Normalvis vil vi efter de afsluttende stævner, bryde holdene op, og sende de ældste spillere ”op” til den årgang der ligger over det hold, de spiller på lige nu. Sådan er det bare ikke i år.

Dansk Håndboldforbund har nemlig besluttet, at vi fremadrettet skal spille med ulige årgange, i stedet for lige årgange. Dette betyder at holdene ikke længere vil hedde U10, U12 og U14 – men vil fra kommende sæson hedde U11, U13 og U15. Dette betyder også, at vi ikke sender spillere op, men at spillerne bliver sammen med den yngre årgang, som de er sammen med nu.

Dette betyder også, at vi ikke sender spillere videre til HF Sønderborg efter denne sæson, men beholder dem i Vidar-Ulkebøl Håndbold endnu et år.

Denne ombrydning betyder også, at der bliver ændret på boldstørrelser og banestørrelser for enkelte årgange.

For at lette forståelsen, har DHF lavet dette skema:

Kilde: Spilformer i børne- og ungdomshåndbold / https://dhf.dk/boern-unge-og-motion/nye-spilformer/intro-til-spilformer/

OBS: På sigt skal U11 spille på kortbane. Denne ændring bliver implementeret den sæson der starter august 2021. Det betyder at årgang 2011 vil opleve, at de en sæson spiller på alm. håndboldbane, for så året efter at spille på kortbane igen. Dette er ikke optimalt, men uanset hvornår denne ændring bliver sat i værk, vil det altid påvirke en årgang.

Vi håber at denne lille skrivelse har skabt klarhed over hvad der kommer til at ske den kommende sæson – og så håber vi ellers at alle spillere vil tage godt imod de nye ændringer.

Med sportslig hilsen
Ledergruppen

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top